Var Morgan verkligen värd det?

Ja, det man undra. Jag skrev i söndags på Twitter att jumin Morgan Johansson senast tisdag fm skulle lämna sitt uppdrag i regeringen. Jag var tom villig att sätta 100 spänn på det, om nån var på hugget att sätta emot.
Tji fick jag.

Tji får kanske hela 🇸🇪
För in på scenen, Amineh Kakabaveh, och är det nån svensk medborgare som Turkiets president, Recep Tayyip Erdoğan inte har minsta tanke på att ösa ordnar och medaljer över, så är det väl just Amineh Kakabaveh.
Ni vet vad som hände sen.

Var nålsögat för Sverige att bli medlem i Nato inte redan väldigt trångt, så inte blev det nu lättare för den blågula kamelen att komma igenom.

Skulden för den uppkomna situationen är rätt jämnt fördelad mellan regeringen och oppositionen.
(s) hade dels inte behövt hota med regeringskris, dels inte behövt förhandla med Kakabaveh.
(m+kd+lib) hade å andra sidan inte behövt haka på (sd)-misstroendet mot justitieministern.
För misstroendet handlade om kritik mot regeringens politik, och för den ansvarar statsministern.

Förmodligen var de borgerliga något förblindade av all brun färg som twitterkrigaren @johanssonmorgan sprayat i deras nyllen. Men resultatet blev att frågan måste ställas:
Vilken svans viftar med vilken hund?

Signaturen Steget Efter tecknade visserligen bilden ovan redan innan Magdalena Andersson undertecknade Du Gamla Du Frias natoansökan, men den är kanske än mer aktuell idag.

Kommer 🇫🇮 efter de senaste dagarnas debacle att vilja ytterligare vänta in 🇸🇪 på natoresan? Vi får se.
Om inte… hyvästi och trevlig resa, kära broderfolk!

🔹

PS.
Steget Efter är en av Sveriges absolut bästa satirtecknare. Kolla gärna upp honom på nätet, på Facebook eller Twitter! Du blir inte besviken. Högröd i ansiktet kanske, om du har hjärtat till vänster. Men det är smällar man kan ta.