Jörgen Hellman (s), skatteutskottets ordförande och hans kollega i skatteutskottet, Helena Bouveng (m) löper nu välförtjänta gatlopp för att de har skrivit sig i ruckel långt från Riksdagshuset. Därmed har de inkasserat ersättningar för sina ”övernattningslägenheter” i Stockholm (där de eg bor).

De är inte allena, ska vi väl säga.


Sånt är förstås skit som fläckar av sig på politikerkåren, i alla fall för dem som gärna drar allt och alla över en kam.

Det gör givetvis inte Dagsnoteringar. Skulle se ut det.

Men lyfter man lite på mattkanten, finns rejält med smuts.


Utdrag ur Brott(s)registret


Statsminister Magdalena Andersson, för att sopa trappan uppifrån, hade svart hemhjälp med städningen. Skyllde på företaget som hon anlitat.

Men pigdebatten, någon?


Ida Karkianen har heilat, vilket juridiskt är hets mot folkgrupp. Men, ”vem har inte heilat som ung”, som nån uttryckte det.


Ardalan Shekarabi och Lena Hallengren har som ledande i SSU ägnat sig åt omfattande fusk med medlemsregistret, dvs grovt ekonomiskt bedrägeri mot staten.

Bidragsfusk.


Annika Strandhäll är stamkund hos Kronofogdemyndigheten, 10 ärenden.

”Det var min bortgångne man som skötte räkningarna”, kommenterade Annika Strandhäll, även ordförande i Socialdemokratiska Kvinnoförbundet.


Anders Ygeman har 32 betalningsanmärkningar, de flesta p-böter som inte betalats i tid, och han är dömd för olaga intrång, samt hyrde under 1990-talet en villa i Huddinge. Men han slutade betala hyran, och lämnade huset nedslitet och vattenskadat, enligt ägarna.

För de tre snickare som ägde huset blev det minst sagt ekonomiskt besvärligt.

”Jag hoppas att de ska kunna lämna nåt som hände för 25 år sen bakom sig”, säger inrikesministern, som själv valt att i detta föregå med exempel.

https://www.expressen.se/nyheter/snickarnas-miljonskulder-25-ar-efter-braket-med-ygeman/


Men de brunblå då, de brunblå!?

Jodå. Det har, förutom Helena Bouveng ovan, funnits sorgebarn på även den kanten som påkommits med fingrar i syltburken.

Men i de fall de har lyckats få en plats på regeringens taburetter och påkommits, har de snabbt fått lämna den med svansen mellan benen och en skammens rodnad på kinderna.