Gubbe och Hund


Om tre veckor har vi haft Frippe hos oss ett år. Och han börjar sakteliga bli en färdig hund. Nå, färdig och färdig. Det finns en del kvar att göra. Men det börjar kännas som vi kan dra ned lite på tempot. Också bloggen går snart in i ett nytt och lugnare skede.

Jag har noterat att medlemmar i FB-gruppen Hund i Järfälla tycker att inlägg som inte handlar om hundar i just Järfälla ej bör publiceras i gruppen.

Det är lite ospecifierat vad som egentligen menas med detta. Är det t ex de många annonserna för hundkurser, som avses? 

En del av dessa kommer ju från hundföretagare som har hela eller delar av sin verksamhet i nån mer eller mindre avlägsen grannkommun?
Eller handlar det om delningar av sånt som har hänt i andra delar av landet? Till exempel varningar för nåt som hänt i t ex Kungsängen eller Kungsbacka?

Lite svårt att veta, men jag kan lite förstå om nån tycker att DoggenBloggen Gubbe och Hund inte riktigt är helt ok, även om såväl Gubben som Hunden bor väl inom kommungränsen.


S
jälv tycker jag som bor i Kallhäll, att det som händer i Viksjö, eller i Barkarbystaden är väl så långt borta som det som händer i Kungsängen, Sollentuna eller Bro.

Och för hundägare som bor i Barkarbystaden borde väl händelser i Hansta/Akalla vara minst lika nära som händelser i norra Stäket.
Kungsbacka däremot ligger förstås långt bortom horisonten.

Hur som helst.

Tanken med bloggen var att skriva om det första året som hundägare, noviser som vi var.
Dels för att kanske roa andra med våra missöden och framgångar (som ju har det visat sig, nästan enbart är Frippes förtjänster). Men mest för min egen skull, för att skriva av mig upplevelserna av en ny värld, hundvärlden.

Hittills har det blivit ca ett blogginlägg i veckan, men snart är det första året över, och även om bloggen inte läggs ner, inträder enligt planen ett något lugnare tempo.

Då inträder också ett nytt skede vad gäller publiceringen av nya inlägg.
De kommer då, fr o m 15 juni inte längre att delas vidare till gruppen Hund i Järfälla, utan endast min egen och till Frippes egna FB-sida.

Så om nån vill Förutsätta att följa gubbens och kära hustruns äventyr med Frippe, så kan ni följa oss där. 
Adressen dit:
https://www.facebook.com/DoggenBloggen

Men dit är det ännu några veckor.

Forts följer ...

© Gunnar Hägg