Gubbe och HundFrippedoggen har just fått ytterligare ett par halsband. Fortsätter det så här kan Silvia slänga sig i väggen. Fast det är klart, Kära drottningen bär inte sina hängen för att hållas kort, eller fri från loppor.

Möjligen, bara ytterst möjligen skulle hon larma och gapa och förstöra den goda nattsömnen för landets regent eller hans hov, om hon inte presenterades nåt strassel då och då.
Men där upphör liknelsen med vår kära hund. Liksom den mellan hovet och våra närmaste grannar.

Hur som helst, Projektet Frippe rullar vidare och igår fick han ett par halsband till. När vi för några dagar sen gick på kvällspromenad, hade han inte färre än tre stycken runt halsen!
Förutom det gamla vanliga halvstrypet, nu också med ett antifästingband, och därtill ett elektroniskt antiskällhalsband.

(Varför heter det egentligen halvstryp? Det stryper ju inte ett dugg mer än vilket halsband som helst? Nå, det är ett sidospår.)
Jag har tidigare berättat om hur Frippe larmar om allt som larmas kan. Har det inte varit brevbäraren, så har det larmats om nån granne på väg upp eller ner i trappen.
Eller om nån dörr som smäller på avstånd. För att inte tala om nån hund som skäller i Upplands Väsby, Blekinge eller Korpilombolo.
Och inte minst, tidiga morgnar och förstås på natten.
Eller när han vaknat ur en tupplur och kommer på att: 
- Oj, har visst inte larmat på ett tag. VOFF! VOFF! VOFF!

Det som fick vår bägare att rinna över, var att han larmade som en galen skällande tupp var synen av en jobbargubbe på taket på ett hus intill.
- Va! En jobbargubbe på ett tak, det var det värsta. VOFF! VOFF! VOFF! Plus några till.

Så vi följde råden vi fått från dottern (med blandisen Valter, ni vet) och en granne med en skällande hund och köpte ett antiskällhalsband. Ett sånt som sprayar en doft av citron, när bäraren fåt ett utbrott.
Och eftersom vi just plockat bort årets första, äckligt fullmatade fästing från Frippes haka, så köpte vi också ett fästinghalsband, ser lite ut som ett vanligt hundhalsband.

Så nu får vi ser hur det går.
Ska Frippe bli den fogliga tysta mus vi drömmer om på natten?
Ska Frippe bli den som fästingar flyr från som sicilianare vid ett Etnautbrott?
Ska sommaren bli solig och varm, och Coronaviruset vara putsväck till midsommar?


Forts följer ...

© Gunnar Hägg